Hjælp til at komme ud af et psykisk voldelig forhold

Sådan lærer du at gå. Uden at udsætte dig selv for fare!Sådan lærer du at gå. Uden at udsætte dig selv for fare!
Hjælp til at komme ud af et psykisk voldelig forhold.

Psykisk vold er altødelæggende og jo længere tid du bliver i det, jo mere vil dit selvværd tage skade. Som tiden går bliver du nedbrudt og det bliver en ond spiral du er fanget i.


Derfor er det utroligt vigtigt at du finder din indre power frem og får hjælp til at komme ud!

Det kræver en trin for trin plan, da den psykiske vold typisk har fået et meget stærkt tag i dig.


Negligering af dine følelser, kritik, ydmygelser, manipulation og kontrol skal aldrig være en del af dit liv. Du har fortjent at leve et vidunderligt liv i ro og balance, hvor respekt og kærlighed er nøgleorderne.


Du skal derfor finde din indre power frem, den du har gemt langt væk. Det er den du skal bruge til at bygge dig selv op igen, måske fra bunden. Det er din indre power der lærer dig at stå stærkt i dig og ikke mindst blive stående! Du kan og skal skabe et nyt liv for dig selv og måske dine børn!


1. Sæt grænser

Du skal fortæller ham at du ikke længere vil finde dig i at blive behandlet dårligt. Du skal fortælle ham at du fra dette øjeblik ikke længere tager ansvar for hans dårlige opførsel ej heller ansvar for om han synes han har et dårligt liv. Hvis han taler dårligt om dig, ydmyger dig etc. så fjern dig fysisk fra ham også. Forlad hjemmet, tag over til en veninde eller nabo.

Uanset hvor mange skælsord og gloser han kan finde på at bruge om dig eller hvor meget offer han bliver og føler sig forladt af dig eller det er dig der svigter ham, så stå fast på dine grænser og på hvad der er rigtigt for dig!


2. Sæt dig selv i første række.

Du er den vigtigst person i dit liv! Din balance afhænger af i hvor høj grad du prioritere dig selv og dit liv højest. Dit liv og din lykke er dit ansvar. Sæt en stoppe for din beagersyge, også selvom ham vil forsøge at manipulere dig til at have medlidenhed med ham. Det er blot et spil fra galleriet, for at få kontrol over dig. Brug din energi på dig og på at give dig selv omsorg.


3. Se i øjenene at du ikke kan 'fixe' ham.

Du vil aldrig få ham til at forandre sig. Hvis han ønsker at forandre sig, er det hans egen vilje der skal til. Samtidig er du ikke ansvarlig for hans liv, du er ansvarlig for dit liv. Brug din energi på dit liv.


4. Undgå at falde i fælden 'at skulle forsvare eller forklare dig selv'

Han vil uden tvivl være en 'drama lama' når han finder ud af at du sætter grænser og "kun" tager ansvar for dig og dit liv. Undgå at falde i fælden, hvor du tror du skal forklare og forsvare dig selv, eller at han starter et skænderi, når han ikke længere får sin vilje.

Træk vejret, og fjern dig fra ham og situationen.


5. Det er aldrig din skyld.

Når du bliver udsat for psykisk vold, vil du opleve manipulation og projektion, så du tror det er din skyld og du tvivler på din egen dømmekraft og intuition. Du vil tænke dårligt om dig selv og tro det er dig den er gal med, siden han behandler dig dårligt. Se igennem det og se igennem ham! Der er ikke noget galt med dig. Når du erkender det, er du klar til første skridt væk fra ham og til at opbygge din tro på dig selv igen.


6. Bed om hjælp

Brug det meste af din tid væk fra ham, indtil du har lavet en plan for at komme væk. Brug din tid sammen med vidunderlige mennesker som støtter dig og ser det bedste i dig. Det vil give dig styrke, mod og tro til at komme væk.


7. Lav en exit-plan.

Enhver nødplan er planlagt på forhånd. Det er vigtigt du gør dit forarbejde. Det kan være meget svært at overskue hvordan du kan "leve uden ham" da I måske har fælles økonomi, børn, hjem etc. Hvis det er tilfældet, kan han desuden igennem tid have overbevidst dig om at du ikke kan klare dig selv. Måske har du ikke indblik i jeres økonomi, måske bruger han børnene i hans manipulerende spil og truer dig med bål og brand, hvis du går.

Alle der er kommet ud af et psykisk voldeligt forhold ved, at det er først når vi går at det for alvor kan blive farligt. Derfor er det yderst vigtigt at du har mennesker omkring dig, som forstå dig, støtter og hjælper dig.


#levudenpsykiskvold #rettiletvidunderligtliv #lavenplan #ståvedditværd #værdig #udafpsykiskvold


59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle